Blogi rakennusalan raskaan sarjan koneista

Vaihtokoneet yrityksille ovat taloudellisempi ratkaisu

Tämän kertaisen blogin aiheena on vaihtokoneet yrityksille. Vaihtokoneella tarkoitetaan käytettyä ja kunnostettua työmaakonetta. Jos etsit yrityksesi käyttöön vaihtokonetta, olet löytänyt oikeaan paikkaan! Tarjolla on laaja valikoima erilaisia vaihtokoneita, kuten traktoreita, puimureita, metsäkoneita ja muita työkoneita. Voit löytää käytettynä myös kurottajia, pienkuormaajia, maanrakennuskoneita, kylvökoneita ja lannoitukseen tarkoitettuja laitteita, viljankäsittelykoneita ja erilaisia puutarhanhoitoon tarkoitettuja koneita sekä perävaunuja. Kaikki vaihtokoneet yrityksille tarkistetaan huolellisesti, koeajetaan sekä niihin tehdään sovitut huollot ja korjaukset ennen koneen toimitusta asiakkaalle.

Vaihtokoneet yrityksille ovat taloudellinen vaihtoehto

Metsä- ja maatalouskoneet valmistetaan lujista materiaaleista, joten koneilla on pitkä elinkaari. Tästä syystä käytetyn työkoneen ostaminen tai vuokraaminen on kannattavaa sekä tulee yleensä edullisemmaksi kuin uuden koneen hankkiminen. Vaihtokoneiden myyjä pitää yleensä huolen että vaihtokoneet yrityksille ovat aina käyttövalmiita. Koneet huolletaan ja niiden kuluvia heikkokuntoisia osia vaihdetaan uusiin, laitteet myös koeajatetaan ja mahdolliset viat korjataan. Vaihtokoneiden vuokraus on myös kannattavaa, sillä silloin yrityksen konekanta joustaa työntarpeen mukaan ja yritykselle ei kerry kuluja työkoneiden varastoinnista tai seisottamisesta. Metsäkoneet, maatalouskoneet ja maansiirtokoneet ovat arvokkaita, kun vaihtokoneen vuokraa vapautuu yritykselle koneisiin sitoutunutta pääomaa muuhun käyttöön. Yleensä myös vuokraamisesta aiheutuneet menot ovat verovähennyskelpoisia.

Esimerkki vaihtokoneen huollosta

Traktori on yksi yleisimmistä vaihtokoneista yrityksille. Se on ajoneuvo, joka on suunniteltu raskaiden esineiden siirtämiseen ja erilaisten koneiden hinaamiseen, traktoreita käytetäänkin melkein jokaisella maatilalla. Traktoreita käytetään myös metsätaloudessa, teiden kunnossapidossa, lumitöissä ja erilaisissa ympäristötöissä kaupunkialueilla. Traktorit on varustettu tehokkaalla, usein turboahdetulla moottorilla. Ennen kuin traktoreita voidaan myydä vaihtokoneena, tulee niiden toimivuudesta huolehtia. Esimerkiksi traktoreiden koura puretaan ja sen runko ja liikkuvat osat tarkistetaan, jos vaihtokoneen maalipinta on päässyt kulumaan sen runko sekä kaikki liikkuvat osat hiekkapuhalletaan ja maalataan uudelleen. Myös kaikki koneiden tiivisteet vaihdetaan uusiin ja sylinterit vaihdetaan. On tärkeää myös tarkistaa ja huoltaa moottori, jotta se oli uutta vastaavassa kunnossa. Mahdolliset vetorullat uusitaan ja karsimaterät vaihdetaan. Traktorin koura varustetaan uusilla hydrauliikkaletkuilla ja venttiilistö tarkistetaan, samoin kuin kouran sähköistys uusitaan. Vaihtokoneet yrityksille saavat siis kokonaisvaltaisen huollon ennen kuin se päätyvät käyttöön. Kenttäsepät Oy tarjoaa vaihtokoneet yrityksille.


jaa