Blogi rakennusalan raskaan sarjan koneista

Seulakauha on tämän päivän työmailla käytännössä välttämätön varuste

Maarakennustöissä tarvitaan erimuotoisia ja -tyyppisiä rakennuslaitteita, jotka sopivat työn luonteeseen. Lisäksi erityyppisten raskaiden rakennuskoneiden valinta riippuu työn laajuudesta ja hankkeen budjetista. Voidaan siis todeta, että jos työkoneen valinta osuu oikeaan, hanke voidaan saattaa päätökseen lyhyessä ajassa ja pienemmillä kustannuksilla. Maarakennus onkin iso menoerä omakoti rakentamisen kustannuksissa ja sanotaan, että maarakennukseen käytetään yleensä kymmenen prosenttia omakotitalon kokonaiskustannuksista. Tästä syystä kannattaa tontin maaperän ominaisuudet ja maanrakennus ottaa harkintaan heti rakentamisen alkuvaiheessa, näin voidaan saada suurimmat säästöt. Tässä artikkelissa kerromme muutamia asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon. Tervetuloa lukemaan.

Selvitä maaperän laatu Tonttisi rakennuspohjan laatu kannattaa selvittää maaperätutkimuksen avulla. Asuintalon perustusten kustannukset vaihtelevat ja talon rakentamiseen tarvittavan kiviaineksen laatu sekä määrä valitaan maaperän mukaan. Tontin maaperän koostumus voi myös sisältää eri kivilajeja ja olla vaihteleva, joten pintamaan alla saattaa olla eri tavoin käyttäytyviä maalajikerrostumia. Kun tonttia aletaan kaivamaan, kivet ja muu maa-aines suositellaan lajittelemaan erikseen muusta rakennusjätteestä, sillä niillä on jätekeskuksessa edullisempi vastaanottohinta. Kuntien kaatopaikat ottavat yleensä vastaan lajiteltuja maa-aineksia ja joskus myös asfalttia sekä muita kivituotteita.

Seulakauha on yksi yleisimmistä apuvälineistä maa-ainesten erotteluun

Seulakauhoja eli luurankokauhoja käytetään irtonaisen materiaalin seulomiseen purkujätteestä ja kaivetusta maasta. Niiden rakenteen ansiosta tiilet, betoni ja asfaltti jne. voidaan poistaa purkumateriaaleista ja kivet seuloa kaivetuista materiaaleista. Seulakauha, sopii myös erinomaisesti pintamaan seulontaan ja materiaalien, kuten roskien ja kivien, erottamiseen. Sen jälkeen, kun seulakauhat tulivat markkinoille, on maanrakennuksessa otettu harppaus eteenpäin. Seulakauhat mahdollistavat sen että maa-ainekset voidaan seuloa tarkemmin kuin aikaisemmin. Rakennustyömaalla tehtävä erottelu on nopeampaa ja tehokkaampaa. Kun maa-aines on seulottu, voidaan sitä uusiokäyttää rakennusaineena tontillasi. Työmaalla tulisi tutkia käytettävää materiaalia silmämääräisesti. Materiaaleissa on eroja ja materiaalista tulee tarkastaa esimerkiksi raekoko, sillä liian suuri kiviaines ei sovellu täyttöihin ja tulisi poistaa. Kaivinkoneen seulakauhan etuna on että jopa kovat ja hankaavat materiaalit, kuten betoni tai raudoitustanko, eivät häiritse seulakauhan seulontaprosessia. Kaivinkoneen seulakauhan kaareva muoto helpottaa täyttämistä ja käyttöä verrattuna muihin laatikon muotoisiin seulakauhoihin.

Kysy ammattilaiselta heidän seulakauhavalikoimasta, jotta löydät kauhan, joka sopii kaivinkoneeseesi sekä projektiisi. Jos koit tämän artikkelin hyödylliseksi, muistathan jakaa sen. MultaVEX Oy valmistaa seulakauhat maanrakennukseen.


jaa